Udfordret.dkTrænger du til en pause?Hvis lille Frederik har feber, må han blive hjemme fra skole / børnehave.
Hvis han har skoldkopper og smitter, SKAL han blive hjemme fra skole / børnehave.
Den slags findes der regler for.

Hvis voksne Viggo fejler en af de ting, går han på arbejde.

Hvis det hele bliver lidt for meget for voksne Viggo – men han ikke er fysisk syg – så bliver han sygemeldt med noget, vi kalder ”stress”.
Lægen skriver en seddel, og så behøver Viggo ikke gå på arbejde i en tid.
Er det rigtig alvorlig stress, så sørger arbejdet for at lave nogle ændringer, så Viggo ikke har så mange krav og langsomt får ro til at komme sig.
For os voksne ved vi nemlig, at det dersens stress er udtryk for, at vi for længe har håndteret mere end vi burde. Vi er nu også kommet så langt, at vi ved, at stress er en tydelig indikator for, at vi skal lave noget om. Stress er en slags advarselslampe, og hvis vi ikke tager den alvorligt, kan vi dø.

Hvis det hele bliver lidt for meget for lille Frederik – men han ikke er fysisk syg – så skal han holde op med at klynke og gå i skole / børnehave.
Her kan lægen ikke skrive en seddel og fortælle omverden, at lille Frederik har stress. Det er som om, at stress er forbeholdt de voksne. Hvis et barn får noget, der minder om det, så ved vi ikke, hvad vi skal gøre.

Er mor og far sådan nogle, der mener at barnet har brug for en pause, så får de at vide, at der er skolepligt i Danmark, og at de ikke må holde Frederik hjemme.

Hvis barnet ikke trives, så må barnet tage sig sammen, for vi kan jo ikke tilpasse skolesystemet til hver enkelt barn (det er der jo ikke råd til, forstår vi nok!).
Vi forventer at en arbejdsgiver tilpasser rammerne til en voksen, der har stress.
Et det så galt, at lille Frederik VIRKELIG mistrives, så kan han være så ”heldig”, at han får en diagnose. Det tager lang tid og er meget svært at få en diagnose. En diagnose er sådan en slags seddel fra fem enige læger om, at barnet har stress.

Har de voksne stress, får de en seddel fra lægen i løbet af 2 minutter.
Har et barn stress, får han 20 siders diagnose i løbet af 2 år.

 

 

 

Kære læser: Nogle forstår tingene meget konkret, så for at der ikke skal være misforståelser: Dette er ment som ”samfunds-ironi” og ikke en kritik af hverken børn eller forældre.
Du er velkommen til at viderebringe teksten, hvis du skriver at den kommer fra udfordret.dk