Udfordret.dksolskin i gråvejrHvad gør man hvis man mangler overskud, og det hele er lidt tungt, surt og trist?

Ingenting
Måske er du typen, der er i stand til at acceptere den tilstand, du er i lige nu og her og bare være med dét. Du ved, at vi ikke altid skal være glade, boblende lykkelige og leve et liv i solskin, for der er også gråvejrsdage, og lige nu er det bare gråvejr. Det går over.

Hvis du ligner 999 ud af 1.000 og derfor ikke er dér, vil du måske trænge til lidt solskin i gråvejret. Her er en liste med forslag til, hvad du kan afprøve, for at bringe lidt solskin ind i dit liv.

Glæden i de små ting
Led efter noget at være glad for. Vær taknemmelig. Hvis du kan finde noget at være taknemmelig for, noget at være glad for, vil du opdage, at der altid er noget godt. Kan du ikke være glad for noget, så vær glad for at du har puls, vand i vandhanen og de steder på kroppen, der ikke gør ondt.

Det, vi har fokus på, får vi mere af!

Kan vi være taknemmelige, vil der automatisk komme mere, vi kan være taknemmelige for.

Honning krukker
Planlæg noget du kan glæde dig til ude i fremtiden. En aftale med en veninde. En tur i biffen. Familien på besøg. Massage. Dans. Et par timer uden planer.

Når du sætter små honningkrukker ud på din tidslinje, har du noget at se frem til. Selvom du ikke skal det lige nu, vil udsigten til noget godt, danne gode stoffer i din hjerne.

Gør noget godt for dig selv
Hvad har du brug for? Nogen, der er gode ved dig? Giv dig selv opmærksomhed, vær god ved dig selv. Nogen der behandler dig som en værdifuld person?  Vær kærlig ved dig selv. Har du brug for ro, så giv dig selv tid med ro. Har du brug for kærlighed, så giv dig selv kærlighed. Men sørg for, at det er ægte kærlighed – alkohol, shopping, netdating, overfladisk sex, onlinespil, chokolade, kage og sukker er en trøst her og nu, men det er sjældent ægte kærlighed til dig selv. De ting, er i stedet en flugt.

Gør noget godt for andre
Det er reelt en egoistisk handling, men vi får det så godt! Send blomster til en, der har fortjent det. Send en mail om, hvor fantastisk et menneske er, og hvor meget du sætter pris på ham / hende. Send et postkort. Modtageren bliver glad – og det gør du også.

Flyt fokus fra, hvad du gerne vil have fra andre, og kig i stedet på, hvad du kan give til andre. Ingen kan lide mennesker, der er ”needy” – men vi kan alle lide mennesker, der viser overskud til at give.

Musikken i dit liv
Musik er fantastisk til at ændre vores sindstilstand. Blot ved at høre forskellig musik kan vi skifte mellem afslappet, glad, sorgfuld. Lav en playliste, der taler til din sjæl og dit hjerte. Husk også musikken, der får glæden til at boble i kroppen!

Ret ryggen og kig lige ud i verden
Din kropsholdning og din hjerne påvirker ubevidst hinanden. Kigger du meget ned (fx på din telefon ;-)), tror hjernen, at du er nedtrykt. Ret i stedet ryggen og hold hovedet fysisk højt (anset hvor meget bøvl, der reelt er i dit liv). Så narrer du hjernen til at tro, at alt er godt og den begynder at danne positive signalstoffer (og du får adgang til de ressourcer, der er inden i dig)

Inspiration

Gå til foredrag. Lyt til mennesker med power og overskud (fx på youtube, hvis du ikke lige kan komme hjemmefra). Meld dig til noget, hvor du er sammen med inspirerende skønne mennesker.

Du finder nok ikke venner her, men vi bliver smittet af de mennesker, vi omgås. Så sørg for at være i nærheden af nogen, du gerne vil være som. Se dig selv som et stykke brænde, og sørg for at lægge dig ved siden af en god brændeknude. Før eller siden vil en gnist fra knuden ramme dig, og du blusser op.

Lige tiltrækker lige.

Måske dukker der spændende mennesker op i dit liv, når du blusser op?

Hjertet
Når vi er nedtrykte, handler det ofte om, at vi ikke føler os forbundet til andre. Det skyldes sjældent, at der er noget galt med de andre. I stedet kunne årsagen være at vi (for en stund) mangler kontakt til vores eget hjerte.

Måske har vi på et tidspunkt lukket hjertet, og kan ikke mærke, at vi er forbundet og hører til.

At lukke hjertet er en naturlig reaktion, hvis vi bliver såret, svigtet, skuffet eller mærker følelsesmæssig smerte. Men et lukket hjerte er ofte mere pinefuldt end noget andet, for det fjerner os fra selve livet og relationerne til andre.

Gå i gang med at åbne dit hjerte. Send kærlige tanker ned til dit hjerte, og forestil dig, at det er stort, blødt og varmt. Måske kan du se det som en lille baby, du skal tage vare på, og hjælpe – for hjertet i sig selv er hjælpeløst og har brug for dig.

Giv slip på din oplevelse af at andre har svigtet dig. Den gør dig ikke godt. Sig pyt! De har svigtet dig én gang, men giver du dem lov til fortsat at give dig smerte, er det dem, der stadig har magten, og dét er de helt sikkert ikke værd.

Alle er blevet svigtet og behandlet dårligt på et tidspunkt. Nogle smiler alligevel – det er dem, du skal kopiere, for læg mærke til, hvor meget overskud, det har givet dem, at de ikke hænger fast i, hvad nogen har gjort mod dem.

Vi tror ofte, at dem, der smiler mest, er gået lettest gennem livet. Min påstand er, at mennesker med smil og liv i øjnene har oplevet mere end de fleste! Men… de har truffet et valg om, at bruge fortiden som brændstof til at få mest muligt ud af livet. De har truffet et valg.

Hjernen
Din hjerne vil gerne være utilfreds og have det skidt. Tag din power tilbage og vis hjernen, at det er dig, der har magten. Forestil dig, at dårligdom og utilfredshed er en svamp i hjernen. Giver du svampen næring, vokser den. Du kan i stedet tage magten og sørge for, at svampen ikke får mere næring. Uden næring vil svampen med tiden mindskes, og hvem ved, måske vil den en dag helt dø….

Grundlæggende handler det hele om signalstoffer i hjernen. Det er ikke dig, der er noget galt med – men manglen på signalstoffer i hjernen. Gå i gang med selv at tvinge signalstofferne frem. Du har fortjent det!

Reklame
For mig handler det grundlæggende om relationer. Relationer til dig selv, til livet, til andre. Relationer ER livet! Er du nysgerrig på emnet, så holder udfordret.dk ”en god dag” om  relationer. Her kan du få inspiration, møde skønne mennesker (måske sidde ved siden af en brændeknude), og måske kan tilmeldingen til aftenen være en honning-krukke i dit liv?

Det er ikke helt tilfældigt, at eventen er i januar, hvor lysene fra julen er slukket, og det ofte er lidt for mørkt og lidt for trist for mange.

Læs mere her. Jeg håber, vi ses! (bemærk, at der er begrænset antal pladser)