Udfordret.dkPrinsesse-syndrometJeg er vokset op med Walt Disneys eventyr. Nu er jeg så samtidig af hunkøn, så jeg har et intakt og meget veludviklet romantisk gen, der sagtens kan gå amok og drømme om, at Disneys eventyr faktisk er opskriften på ægte kærlighed.

Ifølge Walt Disneys eventyr, sker der det, at kvinden lider og er udsat for alverdens urimelig modgang. Men hun gennemstår det, uden at brokke sig, bøjer blot hovedet ærbødigt og smiler smukt. Og SÅ en dag, stopper alt hendes elendighed, for endelig kommer der en helt fantastisk forstående mand, som ser på hende, forelsker sig, og i øvrigt sørger for, at hun ikke bliver udsat for flere uhyrligheder. Han beskytter hende. Nå ja, og så er han i øvrigt prins med status og finanserne i orden.

Nøøøøj, hvor har jeg følt mig som Askepot og Snehvide. Tænk så mange udfordringer, jeg var igennem. Men jeg skulle bare gennemleve det – helst uden at beklage mig, for det var bare et spørgsmål om tid, før ham fyren fandt mig, tog mig ind i sine arme og forlø-ste mig for mine udfordringer.

Han ville helt sikkert kigge mig dybt i øjnene, se kærligt på mig og sige: ”Lone, det du har været udsat for er ikke rimeligt. Et menneske med en personlighed, der er så smuk som din, har slet ikke fortjent de strabadser. Du kan slappe af nu, du behøver ikke længere være stærk. Jeg er her for dig”.

Naturligvis med smuk musik som underlægning.

Jeg var overbevist om, at jeg havde fortjent et liv uden modgang, og at alt ville blive godt, når ham prinsen dukkede op og fik øje på mig. Jeg skulle bare holde ud.

Min logik bragte mig til fornuft og sagde, at mindre end en prins var OK, når nu Frederik var optaget.

Stakkels piger, som vokser op med nutidens Disney; ud over Aksepot og Snehvide, skal de også bruge et par år på at indse, at Ariel, Belle, Jasmin og Rapunsel ikke gør dem noget godt, men blot er skadelige illusioner, som hiver dem væk fra virkeligheden.

I dag har jeg fået en særlig respekt for HC Andersens ”Hvad fatter gør, er altid det rigtige”. Baggrunden for det hører vist til i en anden bog.

I øvrigt: Ham fyren må stadig gerne komme, blive forelsket i mig og kigge mig dybt og inderligt i øjnene. Jeg er klar til ham og ved, at min feminine sans for urealistiske drømme vil gå amok, når det sker. Det er OK, for jeg er samtidig klar over, at jeg ikke skal reddes. Jeg har allerede reddet mig selv, så hans rolle er bare at elske mig.

Jeps! Jeg er den lette løsning ;-)

Teksten er uddrag fra bogen “Livet fra hjertet af en off-roader”, som udkommer den 8. april 2013. Bogen kan bestilles her.