Udfordret.dkNår mor skal tage sig sammenHvis dit barn kun er voldsom, aggressiv og reagerer overfor dig, så er det ikke fordi DU gør noget galt. Så er det fordi du gør det helt rigtige!

Mange mødre til børn med fx autisme og ADHD fortæller, at deres barn reagerer hos dem, men at hverken skole, institution, bedsteforældre eller far oplever det samme.

At ”reagere” kan være mange ting: Bryde sammen, græde, være aggressiv, være voldelig, kaste med ting, ødelægge ting, tale nedsættende og ondt til fx mor eller søskende.

Når et barn med udfordringer ikke får den hjælp, han har brug for, er han nødt til at reagere. Hvor gør han det? Dér, hvor han er tryg.

Så når barnet reagerer overfor sin mor, er det dels udtryk for, at han er tryg, dels udtryk for at han har brug for hendes hjælp. Barnet kommunikerer: Jeg har det rigtig skidt, og der er noget, helt galt.

Desværre tror mange, at der er noget galt med mor, fordi det jo kun er der, barnet reagerer. Hun får at vide, at hun er for blød og ikke sætter grænser. Hun bliver opfordret til at kigge på far og se, hvad han gør rigtigt (underforstået: Når barnet ikke reagerer hos far, gør far det rigtige).

Mor er bare det sted, hvor barnet reagerer først.

Kære omverden: Mor gør det rigtige. Bak hende op og støt hende, når hun kæmper hos systemet for at få hjælp til sit barn – det er nemlig dér, indsatsen skal lægges.

 

 

 

Del gerne teksten på andre medier, og skriv gerne, at den kommer fra udfordret.dk