Udfordret.dkNår nålen i hø-stakken virkelig findes !De som har læst mine tidligere artikler her på siden har måske en fornemmelse af den modgang vi har oplevet i forhold til vores søn.

Skolerammer har ikke været udviklingsstøttende for ham og selv om et skoleskifte var godt så er der stadig en lang vej til øget selvværd og trivsel.

Når man ikke tror på sig selv er det virkelig svært at tro på og tage imod når andre tror på en og vil en det godt.

For ca. et år siden sad jeg atter engang og var ved at springes af frustration, ked af det hed, afmagt og alt hvad der kan sammenlignes med det. Igen kunne vores søn ikke magte det program ugen bød på (samarbejde med uddannelses steder)

Jeg fik en idé og jeg forfulgte den uden at vende den med andre. Det skulle vise sig at være den bedste idé jeg har fået til dato og en idé jeg er pisse stolt af (undskyld mit sprog..)

Jeg googlede personalet hos en lokal virksomhed, jeg fandt salgschefen og tænkte han bestemmer nok noget. Jeg tænkte at det her “må man nok ikke” men jeg var på jagt efter succes oplevelser til vores søn og det ville jeg kæmpe for.

Jeg ringede manden op og forklarede ultra kort og spurgte: “kan han komme i praktik hos Jer fra i morgen eller bare en dag eller to i denne uge” Jeg var sikker på at få et nej, en løftet pegefinger “Nej det kan man ikke bare sådan”

Men til min store overraskelse sagde stemmen: “Jamen det tror jeg da godt vi kan finde ud af”
Min kæbe ramte gulvet og tårnene trillede – shit her var en som sagde JA til vores søn.

Det endte med 3 dages praktik – et sted hvor vores søn kan bidrage med en masse viden.
Jeg ønskede succes og det fik VI.
Kort tid efter blev jeg kontaktet af UU-vejlederen som gjorde opmærksom på en aftale om skolepraktik, en meget flexibel ordning hvis virksomheden var interesseret.
Det var de, de var og er vilde med vores søn. Han forstod at navigerer i deres virksomhed med ansatte og kunder.

Han har forsat sin aftale om skolepraktik og det har han så længe han vil. Han er også blevet ansat i et fritidsjob så han har nu sit første job

Virksomheden giver ham SÅ meget. De forstår at booste ham, de bakker op om hans skolegang og støtter ham i måske en dag at få en uddannelse hos dem. De giver ham ansvar, de giver ham oplevelser, de inviterer hans skole ind i hans verden hos dem, de giver ham så meget succes. De møder ham med respekt for alle de ting han kan og med forståelse for det han synes er svært. Det smitter af på skolen og på hans overskud i hjemmet.
Skal han noget i skolen som er svært har han stort set altid en livlinje hos dem. Selv køkkendamen forkæler ham og sætter mad fra til ham hvis han kommer lidt senere end frokost.

Jeg elsker ALT ved det og kan på ingen måder forklare dem hvor meget deres indsats betyder for os – for vores søn.

Jeg er dem evigt taknemmelig

I dag er jeg særlig STOLT: for første gang har vores søn gennemføret at skrive en opgave og lave en fremlæggelse for sin klasse. En klasse som nærmest aldrig har hørt ham sige noget i en time. Dette alene fordi de ansatte i virksomheden har hjulpet ham, givet ham plads til at udarbejde opgaven hos dem og dernæst boostet og motiveret ham til at gennemføre fremlæggelsen OG stå klar med en belønning efterfølgende

Pludselig hvor man mindst venter det findes nålen i hø-stakken. Vi er absolut ikke i mål endnu men vi har fået så mange positive oplevelser som bære smilet frem i de knap så gode situationer.

Lykken er at se sit barn vokse i rammer fyldt at anerkendelse, loyalitet, opbakning og en tro på at være god nok præcis som man er !