Udfordret.dkKære udfordrede forældreHer på denne side læser man meget om ”nedsmeltninger” fortalt og beskrevet af forældre til udfordrede børn.

Jeg er bedstefar til en dreng på 10 år med autisme. Han er jordens bedste dreng, når han “har det godt” og det har han det meste af tiden.

En nedsmeltning starter ofte med at barnet kan ændre adfærd Er familien på besøg hos bedsteforældrene, er forældrene altid særligt opmærksomme på adfærden. Vi bedsteforældre opdager det også, fordi nu starter forældrene deres ”redningsprogram”.

Vi bedsteforældre har lært, at forældre er bedst til at klare dette, når de er på besøg.

Afværges nedsmeltningen, er alle lykkelige – også barnet.

Desværre er det ikke altid det lykkedes, og det betyder, at en bedsteforælder ser sit barnebarn på vej til nedsmeltning. Vi kender den magtesløshed, som opstår når man ser sit eget barn kæmpe, dels for at undgå nedsmeltning og dels kæmpe for at bedsteforældrene skal undgå denne oplevelse nu når de er på besøg.

Jeg er sikker på, at mange bedsteforældre oplever en nedsmeltning på samme måde som jeg; den magtesløshed, vi bedsteforældre står i under opstarten og forløbet – vi kan kun være tilskuere til noget, der berører os meget.

At se ens eget barns kamp for at standse nedsmeltningen (som desværre tabes), påvirker også.

Kære forældre til udfordrede børn: Tilgiv os bedsteforældre, når vi lader os påvirke af en nedsmeltning – for vi har jo faktisk 2 personer, vi holder meget af, der kæmper for at holde sig ” flydende”.

Men når det ikke lykkes denne gang, i denne situation, føler jeg mig magtesløs, og jeg er bange for, at jeg aldrig lærer at håndterer det

Men kære udfordrede forældre: Vi tager gerne disse oplevelser med, for vi holder meget af jer, som I er.

Bedstefar