Udfordret.dkHjælp til forældre under presFlere og flere børn får psykiske diagnoser, og det er en overset problemstilling, at deres forældre er udsat for et enormt stort pres, der til tider svækker evnen til at være forældre.

Jeg selv er mor til to drenge på 10 og 11 år. Den ældste af mine drenge har autisme og ADHD.

Jeg har succes i min karriere, jeg er jurist, arbejder i den finansielle sektor, kan være leder for flere medarbejdere, kan lægge strategier for en virksomhed og kan begå mig på direktionsgangen. Jeg kan holde foredrag for 60 personer og forhandle store kontrakter. Derudover har jeg været på nogle af de bedste og dyreste lederkurser, så jeg har om nogen fået værktøjer til at navigere i livet.

Jeg er stærk. Men jeg var ikke stærk nok, når jeg stod overfor en 8-årig dreng – min søn med autisme.

For mig har det været forbundet med stor smerte, og jeg følte mig utilstrækkelig som mor i forhold til min søn med autisme. Jeg følte, jeg var den eneste i hele verden, der have det på den måde. Det ved jeg nu, at jeg ikke er, og jeg skrev derfor den bog, jeg gerne selv ville have læst, da min søn fik sin diagnose.

Bogen handler bl.a., om at jeg har ”sluppet” min søn, og åbner op for de tabuer, der er forbundet med at være forælder. Fx at jeg ikke kunne mærke kærligheden til mine børn, at jeg flygtede mentalt og prøvede at undgå mit ansvar, og at jeg følte mig meget alene – selvom jeg var omgivet af kærlige mennesker.

Både min søn, jeg og hans bror – overraskende nok – fik det godt, da jeg traf mine valg. Det er altså en succeshistorie, der er pakket ind i noget, der umiddelbart kunne ligne en katastrofe.

Bogen udkom i april 2013, og jeg er selv overrasket over, hvad den gør ved mennesker. Tænk at man kan sprede ringe i vandet ved at bare at fortælle, hvad man tænker og oplever…..

Jeg vil meget gerne åbne op for debatten om, at når et barn lider, så kommer forældrene på overarbejde.

Min oplevelse er, at forældre til udfordrede børn har brug for hjælp – og jeg er samtidig fuldt bevidst om, at det offentlige ikke har ressourcer til at hjælpe. Altså må forældrene hjælpe sig selv.

Derfor har jeg startet udfordret.dk, hvor udfordrede forældre deler, hvad der har virket for dem – til glæde for andre forældre i samme situation. Sitet blev lanceret i efteråret 2012 og hver artikel bliver i dag læst af mange tusinde.

Vil du også sprede ringe i vandet, så skriv hvad du oplever, og send det til hej @ udfordret.dk. Så hjælper du andre og gør en forskel. Eller opret dig som bruger og skriv et indlæg.